ShrimpHouse Christmas Moss | Ideaal voor Garnalen Aquaria

Prijs:
€ 3,95
Sinds:
26-10-2020
Plaats:
Hilversum
Adverteerder:
ShrimpHouse
Telefoon:
+31623226603
Website:
Description:
ShrimpHouse Christmas Moss | Vesicularia Montagnei
Vesicularia Montagnei beter bekend als Christmas Moss is een compacte, goed groeiend aquarium mos met veelzijdige toepassingen. Vesicularia Montagnei is een mos soort en behoort tot de familie Hypnaceae.

Het mos draagt de naam omdat de structuur van de zijtakken ervoor zorgt dat ze elkaar overlappen en naar beneden hangen en doet denken aan dennentakken.
Dit onderscheid hem van Taxiphyllum Barbieri, Java mos. Door de interessante vorm is het één van de meest gebruikte mossen in het aquarium.

Christmas Moss is niet alleen fraai om te zien, door de fijne vertakkingen biedt het ook onderdak aan microscopisch klein dierlijk leven. Wat uw garnalen erg waarderen om te grazen. Tevens zal Christmas Moss ook veel afvalstoffen opnemen uit uw aquariumwater door de snelle groeiwijze.

Christmas Moss stelt weinig eisen aan de waterwaarden, maar groeit iets mooier op een lagere pH (<7.5). Het groeit goed in weinig licht, zelfs in de schaduw van andere planten.

Zoals bij de meeste mossen, heeft Christmas Moss een rhizoom (wortelstok) die zich hecht aan een oppervlak. Uit de rhizoom groeien de stengels waaruit de bladeren groeien.
Doordat het mos kan hechten aan vrijwel elk oppervlak, kan het bijna overal in het aquarium geplaatst worden. Met behulp van plantenlijm, visdraad of moss cotton (biologisch afbreekbaar zacht draad) kan het makkelijk vast te binden op hout en/of stenen. Christmas Moss wordt daarom ook vaak gebruikt bij Aquascaping.

Verkoopprijs/Verpakking
Cup 50cc - €3,95

Plant Gegevens
Latijnste naam: Vesicularia Montagnei
Nederlandse naam: Christmas Moss
Herkomst: Zuidoost-Azië
Type: Mos
Plaatsing zone: Voor, midden & achter
Hoogte: 1 – 5cm
Breedte: Zodevormend
Kleur: Donkergroen
Moeilijkheidsgraad: Makkelijk
Groeisnelheid: Gemiddeld
Lichtbehoefte: Normaal (20-30 Lm/L)
CO2 behoefte: Laag (0-6 mg/L)
Temperatuur: 22 – 30 ºC
pH: 5,5 – 8,5
KH: 0 – 14

Ophalen/Versturen
Ophalen op afspraak is mogelijk in Hilversum.
Verzenden is uiteraard ook mogelijk (kosten koper)

Meer info
Stuur ons gerust een e-mail, info@shrimphouse.nl!

©ShrimpHouse
Reageer Een klacht indienen over deze advertentie

Reactieformulier

Klachtenformulier

Pagina terug