Betta man halfmoon

Vraagprijs:
€ 15,00
Sinds:
03-11-2020
Gezien:
213
Aantal keer favoriet:
0
Plaats:
Zwolle
Adverteerder:
Magickarp
Beschrijving:
Op de website vindt u meer betta’s!
www.magickarp.nl

Male betta import uit Thailand!
Leeftijd 3-4 maanden.
We hebben 1000+ betta’s op voorraad.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@magickarp.nl of bellen/whatsapp naar (06)20 601309. Bezorgen mogelijk in overleg, we komen het persoonlijk brengen.

Omschrijving
De Siamese vechtvis staat bekend om de prachtige kleuren, vaak blauw, rood of oranje, maar bijna elke denkbare kleur en kleurcombinatie kan men tegenkomen. Ze worden ongeveer 7 cm groot. Deze vissen komen oorspronkelijk uit stilstaande water, rijstvelden en uiterwaarden van Thailand, Cambodja, Laos en VietnalDe mannetjes zijn agressief en zullen met elkaar vechten als ze in de zelfde ruimte worden gehouden, als ze niet van elkaar kunnen ontsnappen leidt dit vaak tot de dood. De vrouwtjes kunnen in gezelschap worden gehouden, het advies is om minimaal 5 vrouwtjes bij elkaar te houden. De agressie wordt verdeeld en de kans is kleiner dat een vrouwtje de aquarium probeert te domineren. Het wordt niet aanbevolen om een betta man en vrouw bij elkaar te houden, behalve voor fokdoeleinde.

Water
Betta- soorten geven de voorkeur aan een watertemperatuur van ongeveer 24-28 ° C, maar men heeft gezien dat ze tijdelijk overleven bij extreme temperaturen van 13 ° C of 35 ° C. Bij koudere klimaten worden aquariumverwarmers aanbevolen. Betta's worden ook beïnvloed door de pH-waarde van het water. Ideale niveaus voor betta's zijn een neutrale pH (7,0). Betta's zijn echter enigszins tolerant ten opzichte van de pH-waarden. Ze hebben een orgel dat bekend staat als het labyrintorgel, waardoor ze lucht aan het wateroppervlak kunnen ademen. Men dacht dat dit orgaan het mogelijk maakte de vissen in niet-onderhouden aquaria te houden, maar dit is een misvatting, aangezien een slechte waterkwaliteit alle tropische vissen, inclusief Betta splendens , vatbaarder maakt voor ziekten zoals vinrot . Siamese vechtvissen worden op de juiste manier gehouden en gevoed met een correct dieet en leven over het algemeen tussen de 3 en 5 jaar in gevangenschap, maar kunnen in zeldzame gevallen tussen de 7 en 10 jaar oud worden.

Eetpatroon
Betta’s voeden zich met zoöplankton , kreeftachtigen en de larven van muggen en andere watergebonden insecten. In gevangenschap kunnen ze een gevarieerd dieet van pellets of diepvriesvoer krijgen, zoals artemia , muggenlarven , daphnia en vele anderen. Daarnaast vinden ze droogvoer zoals gedroogde muggenlarven, granules, pallets en vlokken ook wel lekker!

Geschiedenis
Van sommige mensen in Thailand en Maleisië is bekend dat ze deze vissen vóór de 19e eeuw uit het wild hebben verzameld, die met lijnen zijn gefokt voor agressie in het oosten van Thailand. In het wild, betta sparren voor slechts een paar minuten voordat een vis zich terugtrekt. Specifiek gefokt voor verhoogde agressie, kunnen gedomesticeerde betta-wedstrijden veel langer duren, waarbij winnaars worden bepaald door de bereidheid om door te vechten. Zodra een vis zich terugtrekt, is de wedstrijd voorbij.

Reactieformulier

Bieden

Klachtenformulier

Laatst bekeken advertenties

Betta man halfmoon

Betta man halfmoon

€ 15,00